Matematik

rettelse

03. april 2009 af biqqu (Slettet)

Nogen der vil se på: http://peecee.dk/upload/view/163325


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2009 af peter lind

Du skal have fat i et CAS værktøj og bruge regressionsanalyse på de pågældende data


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2009 af peter lind

Se bort fra #1. Jeg har forgæves i flere minutter prøvet at komme ind og redigere i det; men kan ikke få lov. Jeg havde, da jeg skrev det, kun set den første side og derfor ikke set at du netop havde brugt regressionsanalyse.

Ellers:

Hvis du starter med x0, vil en stigning medfører at du sår har en ny x-værdi nemlig x0*1,5. Den tilsvarende stigning i y er så Δy = f(x0*1,5) - f(x0). Du kan evt. godt vælge en værdi for x0; men det er bedre at lade være. Dermed beviser du nemlig, at det gælder for alle tilladte værdier for x0


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

f(x*(1+r)) = b*(x*(1+r))a = b*xa*(1+r)a    så når x stiger med r % stiger f(x) med (1+r)a-1 %.  Du skulle få (1+0,5)0,5-1 = 0.225 =22,5%.


Svar #4
03. april 2009 af biqqu (Slettet)

hm tak for jeres svar, men jeg forstå det ikke rigtig. Kan I ikke forklare det trin-.for-trin og evt hvad jeg gør galt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

Du har fundet den rigtige funktion. Men det du så udregner er f(50), hvilket ikke er det som der bliver spurgt efter. Du skal bestemme hvor mange procent f(x) stiger med når x stiger med 50%. Du ved ikke hvilken værdi x har. Men det gør ikke noget, for stigningen er den samme for f(x), uanset hvilken x-værdi du går ud fra. I #3 har jeg gjort det helt generelt. Lad os gøre det med dine værdier:

Du lader altså x stige med 50% til 1,5x: f vil altså stige fra f(x) til f(1,5x) = 31,6*(1,5x)0,5 = 31,6*x0,5*1,50,5  (potensregneregler) = f(x)*1,50,5.  Så 1,50,5 er altså fremskrivningsfaktoren, og renten findes af 1,50,5-1.

Du kan også finde renten som Peter Lind anviste: (f(1,5x)-f(x))/f(x) = (f(x)*1,50,5-f(x))/f(x) = 1,50,5-1 = 0,225 = 22,5%


Svar #6
03. april 2009 af biqqu (Slettet)

men jeg skal jo ikke finde renten :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. april 2009 af peter lind

Se de 2 sidste linier i #5. Hvis du finder det lettere så indsæt en eller anden værdi for x. 1 vil være et godt valg.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. april 2009 af kieslich (Slettet)

Renten og procentvis stigning er det samme. Formlen er generel, derfor bruger jeg standard betegnelser.


Svar #9
03. april 2009 af biqqu (Slettet)

#8 nåår så forstår j dt bedre.. takker


Skriv et svar til: rettelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.