Matematik

en der kan løse matematik

07. april 2009 af hacce (Slettet)

opgave 1 )

I år 2000 var der 7600 danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
I de følgende år voksede antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst
1 million kr., med god tilnærmelse med 1300 om året.
a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i antallet af danskere med en årlig
indkomst på mindst 1 million kr.
b) Hvor mange danskere vil ifølge modellen have en indkomst på mindst 1 million kr.
i 2009?
Hvornår kommer antallet af danskere med en årlig indkomst på mindst 1 million kr.
op over 23 000, hvis denne udvikling fortsætter?

____________________________________-

opgave 2)

Antal år efter 2001 : 0 4

Dagligt antal personrejser : 35 359 50 118


Det daglige antal personrejser over Øresundsbroen i perioden 2001-2005 kan med god
tilnærmelse beskrives ved modellen y= b*ax hvor y er det daglige antal personrejser,
og x er antal år efter 2001.
a) Bestem tallene a og b.
b) Kommentér modellen, idet det oplyses, at det daglige antal personrejser over
Øresundsbroen i 2007 var 67 159.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2009 af ibibib (Slettet)

Opgave 1.

a) Det er en lineær funktion y = ax+b. Fra opgaveteksten kan du aflæse tallene a og b. Så mangler du bare at skrive hvad x og y står for.

b) Benyt den ligning som du fandt i a)

Opgave 2

a) Benyt formlen a = x2-x1√(y2/y1)


Svar #2
07. april 2009 af hacce (Slettet)

tak for hjælpen i opgave 2 . den har jeg styr på, men tror du at du kan uddybe opgave 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Er modellen b + a*x eller b*ax?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Min bemærkning #3 angår opg.2. Jeg kan, som så ofte tidligere, ikke redigere i mit svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal gøre dig klart at x er antal år efter 2000 og y er antallet af danskere, der havde en årlig indkomst på mindst 1 million kr.

Oversæt derefter nedenstående til sætninger der er skrevet i dagligsprog, så kan du se hvad a og b er:

b startværdien dvs. y-værdien når x=0.

a er hældningskoefficienten, dvs. at y vokser med a, når x vokser med 1.


Svar #6
07. april 2009 af hacce (Slettet)

modellen er   y= b*ax

er der ikke en der kan løse det for mig så jeg har 100 % styr på det

tak :)


Skriv et svar til: en der kan løse matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.