Matematik

Funktioner

10. april 2009 af Tina. (Slettet)

f(x) = b * x^a

f(2) = 2
f(4) = 16

Bestem tallene a og b

På forhånd tak.

Venlig hilsen Tina


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2009 af ibibib (Slettet)

Kender du ikke formlerne eler ved du ike hvordan du slår formlerne op?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

Den er vist fra prøven uden hjælpemidler. Indsæt dine oplysninger i funktionen: b*2a= 2 og b*4a = 16. Divider nu den første ligning op i den anden (venstre side med venstre side, højre side med højre), så finder du nemt a, og derefter b.


Svar #3
10. april 2009 af Tina. (Slettet)

Altså hvordan mere præcist finder du a s: ??

Jeg er lidt forvirret.. ved ikke helt hvorfor, for det burde være en nem opgave


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. april 2009 af kieslich (Slettet)

Altså b*2a = 2 og b*4a = 16 så vi dividere:  (b*4a)/(b*2a) = 16/2  ⇔4a/2a = 8  ⇔  (4/2)a =8  ⇔  2a = 8. Hvad bliver a så ?  Indsæt i b*2a = 2 og find b.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.