Matematik

HJÆLP bestemmelse af stamfunktion ud fra et punkt

10. april 2009 af Bøllemis123 (Slettet)

Hej,

Er der nogle derude der kan hjælpe mig med denne opgave?:

En funktion er bestemt ved f(x)=3x3 -24x2 + 48x

Bestemmelse af den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,60).


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. april 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skal bruge, at hvis f(x) = xn, så er F(x) = (1 / (n+1))*xn+1+ k stamfunktionerne til f. k bestemmes vha. det kendte punkt på grafen for F.


Svar #2
10. april 2009 af Bøllemis123 (Slettet)

altså så stamfunktionen F(X) må give : F(x) = 9x4 - 48x3 + 48x2

også som du siger er pågrund af k altså punktet på grafen P(4,60) er svaret på opgaven:

60 = 9 * 44 - 48*43 + 48*42  ??? Og det den funktions graf skulle gerne gå gennem punktet (4,60)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. april 2009 af biqqu (Slettet)

f(x)=3x3-24x2+48x
 

F(x)= 3 * (1/3+1)*x3+1 - 24 * (1/2+1)*x2+1 + 48 * (1/1+1)x1+1 <=>

F(x) = (3/4)x4 - (24/3)x3 + (48/2)x2 = (3/4)x4 - 8x3 + 24x2


Svar #4
10. april 2009 af Bøllemis123 (Slettet)

Super, tusind tak for din hjælp! (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2009 af biqqu (Slettet)

det var så lidt :)


Skriv et svar til: HJÆLP bestemmelse af stamfunktion ud fra et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.