Matematik

én løsning til en ligning

13. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal bestemme c til denne ligning: x^2+4x+c=0 , så den kun har én løsning.

Altså skal diskriminanten være lig 0!

Men.. hvordan gør jeg?

Jeg har jo ingen værdi for x.. Men bruger jeg formlen (hvad den nu hedder?) ax^2+bx+c=0 finder jeg at: a=1 og b=4.. så er jeg ikke nået længere


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er formlen for diskriminanten?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan omskrive den sådan her: (x+2)2-4+c=0<=>(x+2)=(+/-)√(4-c), så skal c være 4


Svar #3
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Undskyld med det er jeg ikke helt med på.. hmm men måske jeg lige skulle skrive mine videre spekulationer:

for at få c til 4 måtte jeg indsætte i formlen og lade ax være 4 og bx være 4.. men det kan jeg jo ikke med sikkerhed vide om det er, kan jeg?

Men i alt fald giver det så mening således:

d=4^2 -4*1*c=0 <=> 16-4c=0 <=> 4c=16 <=> c=4

Hvis vi så sætter c i ligningen får vi x =-2


Svar #4
15. april 2009 af Kamelkalle (Slettet)

HOV vent! Jeg indsætter jo i: d=b^2-4ac
Så passer det da, gør det ikke?


Skriv et svar til: én løsning til en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.