Matematik

Forklar ligningen - rigtigt ?

15. april 2009 af Mads Niclassen (Slettet)

Hejsa Spørgsmål lyder følgende:
 

Forklar, hvorfor ligningen x^3 - 3x + b = 0 højest kan have en løsning i intervallet [-1;1] uanset værdien af tallet b.?

svar:

"Funktionen F:R-->R, hvor
F(x)=x^3-3x+b.

Derefter vil jeg differentiere f

f''(x)=3^2-3

Hvorefter vi finder nulpunktet for F (samt den vandrette tangent for f)'

er givet for

f'(x)=0 =>

3x^2-3=0=>

x^2=1 =>

x= +/- = 1

altså: f'(0)=3*0^2-3=-3<0

så det vil sige at f er aftagende på hele den lukkede mængde [-1,1] hvilket vil sige f højst kan havde et nulpunkt i den givende interval."
 

er jeg helt ud og skide, eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Absolut ikke. =)


Svar #2
15. april 2009 af Mads Niclassen (Slettet)

ok fedt man, så den er rigtig ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ja =)


Svar #4
15. april 2009 af Mads Niclassen (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forklar ligningen - rigtigt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.