Matematik

ki i anden test. . help me OMFG

16. april 2009 af bobbybabz (Slettet)

Her er så lang jeg nu kan i en ki i anden test!

Den forventede fordelingen ifølge mendels 2. lov - mellem de sorte ensfarvede, de sorte brogede, de røde ensfarvede og de rødebrogede er  9/3/3/1

I et forsøg observeres følgende: 30 sorte ensfarvede, 7 sortbrogede, 12 røde ensfarvede og 2 rødbrogede. Så afgør vi ved hjælp af chi-i-anden test om resultatet er i overensstemmelse med Mendel 2. Lov.

Vi finder det forventede antal af den ovenstående flok på 51:
Sorte ensfarvede: 51/16*9 = 28.69 = 28
Sorte brogede: 51/16*3 = 9.56 = 9
Røde ensfarvede: 51/16*3 = 9.56 = 9
Røde brogede: 51/16*1 = 3.19 = 3

χ2= ((30-28)^2/28)  +  ((7-9)^2/9)   +   (12-9)^2/9     =     1.587

Vi sætter vores signifikations niveau til 5%

... ... ... ...
.. .. .. ..
... .. ..
.. .. ..

Hvad gør jeg så videre? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

Find antallet af frihedsgrader f, og find derefter p = 1 - F(-∞, X2, f), hvor F er fordelingsfunktionen.

Men hvorfor laver du den ikke bare på grafregneren elller TIIA ?


Svar #2
16. april 2009 af bobbybabz (Slettet)

det er en studieretnings opgave (: så tror ikke bare vi kan tyre den igennem lommeregneren!
Men jeg forstår ikke helt hvad p og F står for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2009 af kieslich (Slettet)

F er fordelingsfunktionen for X2 fordelingen, og p er den p-værdi du skal sammenligne med dit signifikansniveau.  Du kan slå F op i en tabel.


Skriv et svar til: ki i anden test. . help me OMFG

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.