Matematik

Absolutte og realative tilvækst. c. niveau.

16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Tabellen viser antal får og lam i Storbritannien i årene 1985 til 1989.
 

År 1985 1986 1987 1988 1989
Antal får og lam i millioner 35,63 37,02 38,70 40,94 42,89

Beregn for hvert af årene fra 1986 den absolutte tilvækst fra året før.
Beregn for hvert af årene fra 1986 den relative tilvækst fra året før.
 

Nogle der evt. kan hjælpe med denne opgave? Med forklaringer? :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af p_fogh (Slettet)

Hej.

Absolut: Hvor mange flere får og lam er der fra år til år? (Fra 35,63 til 37,02 er der XX flere mio)

Relativt: Da der var 35,63mio fårsidste år, og nu er 37,02mio, hvor mange procent er bestanden så vokset? Svar: (Dette år minus sidste år) / (sidste år) x 100 procent


Svar #2
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

VIl det sige at  for hvert af årene fra 1986 er den absolutte tilvækst fra året før:

1986:  37,02-35,63= 1,39 mio.

1987: 38,7-37,02= 1,68 mio.

1988: 40,94-38,7 mio.

1989: 42,89-40,94= 1,95 mio.


Svar #3
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Og at den relative er:

1986: (37,02-35,63)/35,63*100%= 3,90%

1987: (38,70-37,02)/37,02*100%= 4,53%

1988: (40,94-38,70)/38,70*100%= 5,788%

1989: (42,89-40,94)/40,94*100%= 4,76%


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. april 2009 af p_fogh (Slettet)

hvis det er regnet rigtigt ud, så ja :-)


Svar #5
16. april 2009 af Eda91 (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Absolutte og realative tilvækst. c. niveau.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.