Fysik

Pærens strømstyrke?

17. april 2009 af Mahal-pigen (Slettet)

Hey derude.

Jeg har brug for jeres hjælp.

Hvis man har en primærspole på 200 vindingstal & en sekundærspole på 400 - og man har 0,3A og 8V, hvor stor er strømstyrken gennem en pære så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Strømstyrke og spænding er proportional med vindingstallet..

U2=U1*(v2/v1) = 8*(400/200) = 16 V

I2=I1*(v1/v2) = 0,3*(200/400) = 0,15 A

http://da.wikipedia.org/wiki/Fil:Transformator.JPG

Mvh

Mark


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2009 af mathon

...for en ideal transformer

                                              Us/Up = Ns/Np = Ip/Is

spændingen er ligefrem proportional med vindingstallet
strømstyrken er omvendt proportional med vindingstallet

                                               Us*Is = Up*Ip


Skriv et svar til: Pærens strømstyrke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.