Fysik

M11 Mette Mærsk

19. april 2009 af Simione (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe med den her opgave ? :) , jeg er ikke helt med på den...

Det er om containerskibet mette mærsk

Længde: 294,22m
Bredde: 32,22m
Sidehøjde: 21,50m
Max dybgang: 13,50m
Egenvægt: 23500ton
max last: 60600ton
servicefart: 24 knob
motor: 60000HK

a) Angiv størrelse og retning af de kræfter, der påvirker skibet, når det ligger stille.

skibet befinder sig i saltvand med en densitet på 1030kg/m^3

b) hvad er rumfanget af den fortrængte vandmængde?

I en simpel model kan Mette Mærsk antages at være kasseformet med de mål der fremgår af tabellen

c) Beregn dybgangen, dvs. vandoverfladens højde over skibets bund, når skibet er lastet.
Hvad er dybgangen når skibet er lastet maksimalt? Sammenlign resultatet med tabellens oplysninger og skibets maksimale dybgang og giv forslag til forklaring på afvigelse


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

a) Tyngdekraften og opdriften.

b) Ft = Fop  ⇔  m*g = ρ*V*g


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af peter lind

a) tyngdekræfter og opdrift(vandtryk)

b) brug Arkimedes lov. Iøvrigt er det med eller uden last?

c) Rumfang = bundareal*højde.


Svar #3
19. april 2009 af Simione (Slettet)

^^ tak :)

det står der faktisk ikke noget om, så jeg vil tro at det er uden.


Svar #4
19. april 2009 af Simione (Slettet)

Er stadig ikke helt med på hvordan jeg finder dybgangen?


Skriv et svar til: M11 Mette Mærsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.