Matematik

funktioner

19. april 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg har en rimelig nem opgave, som jeg godt kan forstå. Men jeg bliver i tvivl da min facit siger (+/-)1 fx..

En funktion er givet ved: f(x)=x2+2

Bestem de værdier af x, der giver funktionsværdierne 2,3 og 6.

2=x2+2 <=> 0=x2 <=> kvdr(0)=x <=> 0=x

3=x2+2 <=> 1=x2 <=> kvdr(1)=x <=> 1=x (MEN FACIT SIGER, (+/-)1 ) Hvorfor? .. Og det samme fælder for den næste opgave.


Svar #1
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

Spørgsmål 2: Funktionsværdien = y .. har jeg ret? Men så forstår jeg ikke, at når man skal finde funktionsværdien af f(0) .. så finder man jo i princippet x, da man indsætter 0 ind på alles x's pladser.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af keg (Slettet)

fordi  minus 1 og 2 osv opløftet i anden også giver positive værdier


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 fordi x2=1 ⇔ x=±1 ...... (-1)2=1 ikk :)


Svar #4
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

hvad hvis de så er opløftet i 3. .. 4. ... 5. osv?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2009 af Dynin (Slettet)

#4 an=a*a*...*a (n gange) ... så (-1)3=(-1)*(-1)*(-1)=-1 ikk

.......... for a>0 er (-a)n=(-1)na, hvor (-1)n=1 når n er lige og (-1)n=-1 når n er ulige


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2009 af keg (Slettet)

Når et negativt tal opløftes til en ulige potens, bliver resultatet negativt


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Gå tilbage til: x2 = 1 hvilke løsninger har den 1*1 = 1 men også(-1)*(-1) = 1 så løsningen er x = ±1.

Nåe du tager kvadratroden på begge sider i en ligning skal du sætte ± på den ene side, x2 = 9 ⇔ x =±√(9) = ±3


Svar #8
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

#7 gør man altid det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

Altid. altså ved 'lige' rødder. kvadratrod, den fjerde rod, sjette rod.... Er roden ulige bevares fortegnet . f.eks x3 = -37 ⇒x = -3


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2009 af kieslich (Slettet)

mente -27.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.