Matematik

bestem tangents ligning samt røringspunkt

19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har en opgave som lyder

en funktion f er bestemt ved

f(x) = 2*x^2 - 15*x^2 - 24*x + 5

Tangenten til grafen for f i punktet P(f,(5)) kaldes m. Grafen har også en anden tangent n, der går igennem P.

bestem en ligning for m.
bestem førstekoordinaten til røringspunktet for n.

hvad skal jeg gøre. jeg har en ide: jeg skal diff min ligning og indsætte punktet 5 på x's plads. så har jeg hældningen a.

men herefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre. er der nogen som kan hjælpe mig?

på forhånd tak.


Svar #1
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

er du med på hvordan man diferencerer?

1.først finder du F`(x)

  2.derefter F`(5)

3. find F(5)

når du har fundet a kan du fundi helle tangent lininigen ved at sige F(5)=ax+b og så bare isolerer b


Svar #3
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

ja det er jeg.

jeg skal først differentiere min ligning, den er jeg med på. når du nævner at jeg skal finde F'(5), skal jeg så sætte min diff ligning lig med 5, eller skal jeg indsætte 5 på x's plads i min diff ligning?

hvis du kan svare på dette, så tror jeg godt at jeg kan løse denne del af min opgave.

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

du skal bare insætte 5 på x plads så har du fundet hældningen.


Svar #5
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

tak for hjælpen til den opgave.

kan du også hjælpe mig med den anden opgave? til denne opgave er jeg helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2009 af morell18 (Slettet)

mystisk opgave, har desværre ikke en mullig løsning.


Svar #7
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

øv. men tak for hjælpen. håber der er andre som ser denne opgave (-:


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2009 af Dynin (Slettet)

#7 er f(x) korrekt opskrevet i #0 ??


Svar #9
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

#8 nej det er den ikke (-: Jeg har løst den men det er korrekt, den skal hedde 2*x^3

kan du hjælpe mig med min anden opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. april 2009 af Dynin (Slettet)

#9 som er?


Svar #11
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

#10 Min graf i opgaven har også en anden tangent n, der går igennem P(5, f (5)).

jeg skal bestemme førstekoordinaten til røringspunktet for n. men jeg har simpelthen ingen ide om hvad jeg skal gøre.


Svar #12
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

EN ELLER ANDEN? Det er den eneste opgave jeg mangler svar til, så kan jeg gå i seng!!


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. april 2009 af Dynin (Slettet)

#12 om n ved du at denne har formen y-f(x0)=f'(x0)(x-x0) samt at n går gennem P(5,f(5)) ... løs først den første ligning symbolsk og indsæt derefter punktet ...


Svar #14
19. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg forstår ikke det med at løse den symbolsk.
skal jeg løse f(x) som en tredjegradsligning? eller skal jeg løse f(5)?
eller skal jeg anvende f'(x)?

jeg er ikke helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2011 af Solero (Slettet)

Tak Dynin. Du hjalp mig vej. Til dem som har svært ved at forstå det:

1) Differentier f.

2) Indsæt i tangentligningen på x og y's plads koordinaterne fra punktet P(5,0), samt den oprindelige og differentierede f på deres pladser. (NB: Husk parenteserne.) Isoler x vha. Solve på CAS.


Skriv et svar til: bestem tangents ligning samt røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.