Dansk

betydning af ordsprog

19. april 2009 af jegernyher (Slettet)

hvad betyder det helt konkret at hastværk er lastværk? takker.


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. april 2009 af klotte (Slettet)

Hvis man skynder sig for meget bliver resultatet ikke godt.


Svar #2
19. april 2009 af jegernyher (Slettet)

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2009 af klotte (Slettet)

så lidt og velkommen på sp ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2009 af [email protected] (Slettet)

I politikens nydansk ordbog med etymologi står der:   hastværk subst , et 1 det at have alt for travlt, så det fx går ud over resultatet = kissejav ¤arbejdet i udvalget er præget af hastværk * han havde et værre hastværk med at komme væk* vi styrede i hastværk hen mod døren ¤hastværksarbejde          *i hastværket, i skyndingen    *hastværk er lastværk, hvis man skynder sig for meget kommer man let til at sjuske.

Det er ret nemt at huske hvis du ved at værk betyder arbejde.

hast(e)-arbejde betyder last-arbejde.

last er jo nemt nok, en last er = en byrde er =noget tungt og trælst (eller en last i et skib, skibet er lasted med = skibet er tynget ned af og altså fyldt med

hastværk er lastværk derfor inkluderede jeg ordbogens definition.

Hvis du i øvrigt gider at se de gamle danske dvd film fra 60'erne så bruger de rigtig mange danske ordsprog og faste vendinger. Morten Korch har ikke levet forgæves :-) jeg foreslår at se de film, hvis man gerne vil blive supergod til dansk, selv om det måske ikke lige er det man helst vil bruge fredag aften på.


med venlig hilsen Lea Thume www.thume.dk
 


Skriv et svar til: betydning af ordsprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.