Matematik

Opgave omkring højder/km

19. april 2009 af biqqu (Slettet)

Når man står med øjet h meter over havoverfladen, kna man i klart vejr se d km ud over havet, dvs. horisonten ligger i denne afstand. Sammenhængen mellem d og h er tilnærmelsesvis

d=3,8*kvdr(h)

1. Hvor langt kan man se fra 43 m højt fyrtårn: d=3,8*kvdr(43) = 24,91 km

2. Hvor højt skal man op, hvis man ønsker at se 35 km. ud over havet:

35=3,8*kvdr(h) <=>

35/3,8= (3,8*kvdr(h))/(3,8)

9,21=kvdr(h)

Jeg står af her, jeg ved ikke hvordan jeg får kvdr(h) til at "forsvinde"


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af peter lind

Du kvadrerer ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2009 af me.aiki (Slettet)

 Tag kvadratet på begge sider af lighedstegnet, så får du isoleret h.

Altså:

9,21^2=kvdr(h)^2 <=>

h=84,82

altså skal man 84,82 m op for at kunne se 35 km ud over havet.


Svar #3
19. april 2009 af biqqu (Slettet)

får man kvardratroden væk ved at tage det opløftet i anden? Giver vel god mening, da man får opløftet i 2 væk med kvardratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2009 af MarkH83 (Slettet)

Ja.. Kvadratroden "ophæves" ved at sætte i anden.. Du kan også skrive en kvadratrod som f.eks. h^(1/2).. I følge potensregnereglerne, bliver (a^b)^c til a^(c*b), og når b er 1/2 og c*b skal gi 1, ja så skal c være 2, altså skal ledet i anden..

Mvh

Mark


Skriv et svar til: Opgave omkring højder/km

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.