Matematik

opgave uden hjælpemidler

20. april 2009 af SaShADKK (Slettet)

hey..

nogen der vil give mig nogle ledetråde til at komme i gang med denne opgave?

eb funktion f er givet ved f(x)= x³ + e^x +1. bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0,f(0))

på forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 diff f(x) og brug tangentligningen ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 + ex

f '(0) = 3*02 + e0 = 0 + 1 = 1
f(0) = 03 + e0 + 1 = 0 + 1 + 1 = 2
 

tangent:
y = f '(0)*(x-0) + f(0)


Svar #3
20. april 2009 af SaShADKK (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: opgave uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.