Matematik

Beskrivelse af punktmængde

21. april 2009 af dumsen (Slettet)

Hey folkss...

Håber der nogle der kan hjælpe mig med dette problem:

Beskriv den punktmængde der har ligning (x)^(2) - 3*x + (y)^(2) - 6*y - 1=0


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvad ligner det?


Svar #2
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

hmmmm ved jeg ikke :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. april 2009 af jbrix (Slettet)

Det er ligningen for en cirkel, du har fat i.

Omskriv venstresiden til formen

(x-a)^2+(y-b)^2

så gældet det, at (x-a)^2+(y-b)^2=r^2
hvor r=radius og cirklens centrum ligger i C (a,b)
Hvad de mener med at beskrive den er jeg mere i tvivl om... Den kan vel beskrives som den mængde af punkter, der ligger i afstanden r til C.

 edit: potenser er en vigtig del af det, ja (blush).


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#2 prøv at kigge på cirklens ligning


Svar #5
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

jbrix hvad er det jeg gør når jeg bruger den sætning (x-a)+(y-b)=r^2
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#3 du mangler lidt potenser .... beskrivelse betyder her at man skal sige at, ligningen er en cirkel med centrum C og radius R beskrevet ved den ligning man finder frem til ...


Svar #7
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

Dynin hvordan er det man omskriver den :S


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#6 første del  x2 - 3x = (x-3/2)2 - 9/4


Svar #9
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

er det omskrivningen eller hvad?


Brugbart svar (2)

Svar #10
21. april 2009 af jbrix (Slettet)

 x^2 - 3x + y^2 - 6y - 1=0  <=> (x - 1,5)^2+(y-3)^2 = 1+9+2,25=12,25

punktmængden er altså alle de punkter, der ligger i afstanden sqrt(12,25) til C (1,5;3)


Svar #11
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

sqrt er hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. april 2009 af jbrix (Slettet)

kvadratod;
sqrt(r^2)=r


Svar #13
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

dvs at 12,25 er r^2?


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. april 2009 af jbrix (Slettet)

ja.


Svar #15
21. april 2009 af dumsen (Slettet)

nårrrrrrhhhh :D...

Nu forstår jeg visssttt:)..

Tusind tak til jer


Skriv et svar til: Beskrivelse af punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.