Matematik

løs ligningen

21. april 2009 af biqqu (Slettet)

løs ligningen og gør rede for at den ikke ikke har løsninger:

1) -5x2=0

Jeg ser på funktionen og finder ud af at parablen er negativ (den grene vender nedad) og da den ingen b- eller c-værdi har skærer den x-aksen i netop 0.

Ved at finde diskriminanten findes også, at: d=b2-4ac = 02 - 4*(-5) * 0 = 0 - (-20)*0 =0-0=0

Dvs., der er én løsning hvilket netop er 0. MEN hvorfor står der så i opgaven, at "den ikke har løsninger". den har jo neotp en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 facit til opgaven er forkert ... som du selv ser er x=0 en løsning


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2009 af Ariankhan (Slettet)

fordi i den funktion er der ikke noget b så den har ikke noget løsning


Svar #3
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

Hm det er i virkeligheden ikke facit, det er en opgave der ligger ud med at skrive:

Løs følgende ligninger - eller gør rede for, at de ikke har løsninger:

1) -5x2=0

2) (2x-4)2=0

3) -3(x+3)2=0

osv...


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2009 af dnadan (Slettet)

Jamen, så er der jo ikke mere i det, du har jo løst ligningen som du skal.

Se evt følgende dokument, her skulle der gerne være lignende opgaver.


Svar #5
21. april 2009 af biqqu (Slettet)

#4 tak! det var lige havd jeg havde brug for! :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2009 af dnadan (Slettet)

Jeg må vist hellere se at få opdateret dokumentet lidt, der mangler opgaver af typen du laver. Dem må jeg sætte ind i løbet af i morgen :-)


Svar #7
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

TAk :)

kan du så være sød at vedhæfte den igen.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2009 af dnadan (Slettet)

Har desværre ikke haft tid til at rette lidt i den, har et relativt vigtigt projekt lige for tiden :-)


Svar #9
25. april 2009 af biqqu (Slettet)

okay, bår du så får tid :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. april 2009 af Thraundil (Slettet)

Well jeg må da indrømme det er en lidt mærkelig opgave, hvis der ligefrem står i opgaven af ligningen ingen løsninger skal have...

Generelt kan følgende siges om andengradsligninger og antal af løsninger:

c=0: netop én løsning.

c og a har samme fortegn: Ingen løsninger, da parabelbuen vil vende væk fra x-aksen, og være forskudt enten over eller under samme.

c og a har modsat fortegn: 2 løsninger.

b har absolut ingen indflydelse på antallet af løsninger til en 2.-gradsligning.


Svar #11
26. april 2009 af biqqu (Slettet)

#10 så altså en ligning der ser sådan ud: f(x)=2x^2+3x+4 har INGEN løsning, da både c og a har samme fortegn?


Skriv et svar til: løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.