Matematik

opgave omkring potensfunktioner

22. april 2009 af biqqu (Slettet)

I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W(målt i gram) af aborrer som funktion af længden L(målt i cm) er af typen W(L)=b*L^a

a: Bestem en forskrift for W, når det oplyses, at W(7,1)=5,5 og W(14,3)=58,4

b: Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100g?

Når det oplyses at W(7,1)=5,5 betyder det at (x,y)=(7,1;5,5) og W(14,3)=58,4 er ensbetydende med at (x,y)=(14,3;58,4)

Ved at bruge formlen for at finde a får jeg: a= ((log(y2))/(y1))/((log(x2)/(x2/x1)) = ((log(58,4/5,5))/(log(14,3/7,1)) = 3,38

Jeg indsætter et af punkter ind i formlen for potensfunktionen og isolere b:

5,5=b*7,1^(3,38) <=>

(5,5/7,1^3.38)=b

0,0073=b

DET ER HER JEG ER I TVIVL.. Når man skal skrive forskriften op, er det så rigtigt at man skriver: W(L)=0,0073*x^(3,38) ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Ja svaret er (nogenlunde) rigtigt. Variablen hedder i dit tilfælde dog L og svaret er derfor

 W(L)=0,0073*L^(3,38)
 

Du bør derfor også bytte alle x'er i dine udregninger ud med L'er, men det er knap så vigtigt.


Svar #2
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

tak:)


Skriv et svar til: opgave omkring potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.