Kemi

hjælp til 1 kemi opgave.

24. november 2004 af camilla2 (Slettet)
Opgaven lyder således:

I en vandig opløsning er den formelle koncentration af NH3 lig med 0,212 M. Af opløsningen udtages med pipette 20,00 mL, som overføres til en konisk kolbe og titreres med saltsyre.
Under titreringen måles med passende mellemrum pH for opløsningen, efterhånden som saltsyren tildryppes.

a) Beregn saltsyrens formelle koncentration?

Forresten opgaven er fra den røde kemi opg bog, opg 5.27..
Håber nogen kan hjælpe. på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2004 af frodo (Slettet)

det er et puffersystem:

NH3 + H3O+ --> NH4+ + OH-

Det var et lille hint.

Svar #2
24. november 2004 af camilla2 (Slettet)

oki.

NH3 + H3O+ --> NH4+ + OH-
før: 0,212 M * 0,0200 L = 0,00424
efter: 0,212 M-0,0200mol= 0,192

pKb(NH3)=4,75

pH= pKs+log[nB]/[nS]
pH= 4,75+log0,0200mol/0,192= 3,76

er det rigtig regnet?

Svar #3
24. november 2004 af camilla2 (Slettet)

hvordan ska jeg regne formelle koncentrationen??

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2004 af frodo (Slettet)

på den vedlagte graf, kan du faktisk aflæse ret meget. Bla pH-værdien i ækvivalenspunktet!

Du kan jo ikke beregne pH-værdien, idet du ikke kender konc af HCl. I dine udregninger ovenfor, går du ud fra, at c(HCl)=1M

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2004 af frodo (Slettet)

Men, du ser, at der er tilsat 35 mL HCl i ækvivalenstidspunktet, og hvor mange mol? (n(NH3))

c=n/v

Svar #6
24. november 2004 af camilla2 (Slettet)

nu er j ik helt med. forstår godt hva du mener med grafen.
men hvor mange mol det kan være, er jeg ik helt med..

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2004 af frodo (Slettet)

ifølge reaktionen, forløber reaktionen i forholdet 1:1, dvs at du ved ækvivalenspunktet, har forbrugt alle de tilstedeværende NH3-molekyler, dvs hvor mange mol?

Skriv et svar til: hjælp til 1 kemi opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.