Matematik

ligningen for kuglens tangent

22. april 2009 af lielie (Slettet)

Hej

Jeg har fået en opgave for som er:

I et koordinatsystem er en kugle bestemt ved: x^2 − 2x + y^2 + 6y + z^2 − 4z − 11 = 0
Det oplyses, at punktet P(4,1,2) ligger på kuglen.
Bestem en ligning for kuglens tangentplan i P.
 

jeg har regnet kuglens ligning ud:

(x-1)^2-1^2+(y+3)^2+3^2+(z-2)^2-2^2-11=0

(x-1)^2+(y+3)^2+(z-2)^2=sqa 25

jeg kan ik komme vidre herfra???

nogen der kan hjælpe???

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2009 af peter lind

Hvis C er centrum for kuglen er CP normalvektor til tangentplanen.


Skriv et svar til: ligningen for kuglens tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.