Matematik

Trapez - Omkreds som funktion af højden

22. april 2009 af JeppeRobert (Slettet)

Hejsa

Jeg er gået i stå i denne opgave:

http://img407.imageshack.us/img407/6106/trapez.jpg

Den første del af spørgsmålet får jeg til x(h)=1.41421*h (hvor jeg har kaldt |AB| for x), men har på fornemmelsen, at der er forkert.

I den anden del af spørgsmålet, hvor omkredsen skal skrives ud fra højden er jeg helt lost. jeg kunne rigtigt godt tænke mig noget hjælp.

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af nik.p (Slettet)

1)

sin(45)=h/|AB|   

derved ses at:

|AB|=h/sin(45)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af peter lind

Svaret på det første spørgsmål er rigtig. Jeg vil nu lalde det kvrod(2)*h. Find også den manglende side i trekanten til venstre udtrykt ved h. Den får du brug for til det sidste spørgsmål. .Til det andet spørgsmål find arealet af trekanterne for enderne (I venstre side er det trekanten dannet af siden AB og højden). Find derefter arealet af rektanglet med den ene side BC og den anden side højden. Summen af disse arealer er 10. Brug dette til at finde siden a udtrykt ved h. Du skulle nu have de nødvendige sider i trapezzen udtrykt ved h


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Lidt anderledes: A = ½*h*(a+b) ⇔a + b = 20/h  Omkredsen er 2*|AB| + a + b =s*kvrod(2)*h + 20/h


Svar #4
22. april 2009 af JeppeRobert (Slettet)

Mange tak for de tre hurtige svar.  Det hjalp godt nok :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

der skal stå 2*kvrod i min ikke s*kvrod


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2009 af PimpOfTheNation (Slettet)

Forstår simpelthen ikke den første udregning.. en som vi udpensle den for mig?


Skriv et svar til: Trapez - Omkreds som funktion af højden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.