Matematik

Formelsamling - til alle der har matematik!

23. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hej alle brugerer som går på gymnasiet.

Jeg er ved at lave en formelsamling med en masse små huskeregler og har tænkt mig at ligge den op på nettet og linke til den. Er der noget I vi have med? Indtil videre har jeg:

- potensregneregler

- kvadratsætninger

- løsning af andengradsligning (ved brug af diskriminant og nulreglen)

Jeg vil også skrive en masse regler for differentiation og integralgregning, samt et par ord om differential ligninger. Der kommer også en smule vektor regning og trigonometri.

MVH. Daniel.

Ps. hvis alt går godt er den klar engang i slutningen af næste uge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af 215 (Slettet)

Rentes regning ?, eksponentiel funktioner, udregning af fremskrivningfaktor ved potens- og eksponentiel funktioner, 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af Jerslev

#0: Differentialoperatorer. :)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2009 af morell18 (Slettet)

super fedt intativ Daniel. kunne du ikke os skrive lidt om faktoriesering af andengrads funktioner. og eksembler på hvordan man kan finde a og b i en andengrads funktion når man kender c og røderne i forvejen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af Einsteinette (Slettet)

GODT INITIATIV, DANIEL!
Jeg glæder mig til at se resultatet! :D

PS: Måske noget om analytisk geometri?


Svar #5
23. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Hold nu mund! :P

#3 jo, jeg går igang nu :)

#4 Det ligger under integralregning ;) og så er der jo en smule trigonometri :P


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2009 af Jerslev

#5: Generelt bare formler, som kan bruges til de opgaver, der spørges om her på siden.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #7
23. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

#6 Ja, men det gider jeg ikke at sidde og finde, kom med nogle emner :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2009 af Jerslev

#7: Når du nu alligevel sidder og hjælper folk, så kan du jo notere, hvilke problemer der er, og så finde ligninger, der løser disse problemer.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2009 af 215 (Slettet)

 Måske også noget med logaritme og ln, fordobling og halverings konstant ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. april 2009 af morell18 (Slettet)

hvad med nogle beviser hvor de forskellige linjer er godt forklaret på en lære venlig måde.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. april 2009 af poppen (Slettet)

Jeg har ihvertfald selv problemer med reducering.. så regler for det ville jeg sys om :D


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. april 2009 af Jerslev

#10: At skrive beviser i en formelsamling er lidt spildt, i det beviserne ikke er formler i sig selv.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. april 2009 af [email protected] (Slettet)

Hvor sætter du den ind henne ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2009 af poppen (Slettet)

# 12: enig..

i en formelsamling skal der være formler og så eksempler der viser hvordan man bruger dem... og hvis dne skl være ekstra god.. tegninger i de tilfælde der er brug for det.. fx i trekantsregning..


Brugbart svar (0)

Svar #15
23. april 2009 af Jerslev

#14: Hvorfor eksempler? Du har jo regnet tonsvis af opgaver i løbet af gymnasiet; er det ikke eksempler nok?

Da jeg lavede en formelsamling til et af mine kurser, var der ikke eksempler med i. Dels af pladshensyn og dels fordi der var lavet eksempler nok i løbet af kurset.

- - -

mvh

Jerslev

Vedhæftet fil:formelsamling.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #16
23. april 2009 af poppen (Slettet)

# 15: Jeg mener at en formelsamling skal have eksempler med, fordi når man fx. sidder til en eksamen, så er eksempler RIGTIG gode (for mig ihvertfald) fordi du er stresset og kan godt glemme det du har lært.. og hvis man så har et eksempel til fx hvordan man bruger sinus-relation så er det bare nemmere.. haha.. kan ikke forklare det, men for mig er det mere overskueligt..

men ville du ikke sys det her var nemmere:

Eksempel for brug af sinus - relation når man har to sider og en ikke mellemliggende vinkel og vil finde en anden vinkel.

Oplyst: Vinkel A = 8 grader, side a = 16 cm og side b = 10 cm (bare nogen tal jeg lige fandt på)

a / sin(A) = b / sin(B)

16cm / sin(8) = 10cm / sin(B)

osv..

end hvis der bare stod:

a / sin (A) = b / sin (B)


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. april 2009 af sahar8 (Slettet)

Hvor kommer det ind?


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. april 2009 af Jerslev

#16: Eksempler har du selvfølgelig med i form af gamle gennemregnede opgaver.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #19
23. april 2009 af poppen (Slettet)

# 18: ja, det ved jeg (: men siger bare hvordan jeg ville sys var bedst :D


Svar #20
24. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg har eksempler nogle steder, men gider ikke alle steder, så kan jeg jo ligeså godt skrive en matematik bog (det kan jeg ikke nå på to uger)! Jeg har ikke direkte nogen beviser, men f.eks. viser jeg lige kort hvorfor b er skæring med y-aksen i en eksponential funktion.
Der var en der spurgte efter halverings-/fordoblingskonstant, det er tilføjet :)


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.