Matematik

Svær areal opgave

26. april 2009 af Signesp (Slettet)

Hej . Jeg har vedhæftet en skitse af et område, som har en omkreds på 100.

Hvordan vil I bestemme arealet af området som funktion af a?

http://peecee.dk/upload/view/166915/Dok51.doc


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af peter lind

Brug at summen af siderne er 100 til at finde b udtrykt ved a. Derefter del området op i 2 rektangler. Det kan gøres ved at du forlænger siden med længden 3 til siden med længden b. Du kan også forlænge siden med langden 4 til siden med længden a


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2009 af Taarn (Slettet)

Opstiller en model over områdets omkreds og isolerer b

100 = a + b + a - 3 + b - 4+ 3 + 4 <=>

100 = a + b + a + b <=>

100 = 2a + 2b <=>

100 - 2a = 2b <=>

(100 - 2a) / 2 = b <=>

50 - a = b

A = a * b - 3 * 4 = a * b - 12

Indsætter udtrykket for b i udtrykket for A

A = a * (50 - a) - 12 <=> A = -a + 50a - 12

Kan det ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af peter lind

Det går lige galt til aller sidst. a * (50 - a) - 12 =50a-a2-12, eller du har måske bare glemt at skrive potensen


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af Taarn (Slettet)

Når ja, min fejl. Tak


Skriv et svar til: Svær areal opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.