Matematik

En lille opgave,,hjælp hurtigt tak

26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

-

--

-

En blækregning til d. 27-04 dvs. til imorgen. Jeg stød ind i en opgave hvor jeg gik i stå.

opgaven lyder sådan:

Tegn flg. tre linjer i et koordinasystem, hvor enheden på akserne er 1cm:

(1) linjen l, hvis ligning er y= 1 1/3x
(2) linjen m, hvis ligning er y= 4
(3) linjen n, hvis ligning er y= 6

Angiv kordinatsættene til skæringspunkterne mellem linjerne.

Skravér den mængde af punkter, der er bestemt ved flg. uligheder
y< 1 1/3            y<4           y< 6

Det jeg ikke forstår er punkten som siger:

Skravér den mængde af punkter, der er bestemt ved flg. uligheder
y< 1 1/3           y<4           y< 6

på forhånd tak

-

-

-


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Skal der ikke stå y > 4 ?


Svar #2
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

Du huskede mig lige om en fejl.    her får du den rettede opgave:

-

Tegn flg. tre linjer i et koordinasystem, hvor enheden på akserne er 1cm:

(1) linjen l, hvis ligning er y= 1 1/3x
(2) linjen m, hvis ligning er y= 4
(3) linjen n, hvis ligning er x= 6

Angiv kordinatsættene til skæringspunkterne mellem linjerne.

Skravér den mængde af punkter, der er bestemt ved flg. uligheder
y< 1 1/3         y<4         x< 6

Det jeg ikke forstår er punkten som siger:

Skravér den mængde af punkter, der er bestemt ved flg. uligheder
y< 1 1/3         y<4         x< 6

-
 

Værsgo´


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Jeg tror stadig der skal stå:  y < 1 1/3x og y > 4.    Har du tegnet de tre linjer? Du vil se at de danner en trekant. y < 1 1/3x betyder at du skal skravere atl nedenfor og til højre for linjen y = 1 1/3x. Gør det med en blå farve. y > 4 betyder at du skal skravere alt over linjen y = 4. Gør det med en grøn farve.  og x < 6 betyder at alt til venstre for linjen x = 6 skal skraveres (det er jo det område hvor x-værdien af punkterne er mindre end 6). Gør det i rødt.   Det område som nu er skraveret i alle tre farver er den punktmængde som opfylder alle tre uligheder.


Svar #4
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

Når ja, der stå y>4.     mmmmmm   jeg er ikke sikker om at jeg har forstået det rigigt. Skal jeg lave det jeg tror, og så tage et billede af det, og sende det til dig?..... via  vedhæft.

Hvad synes du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

bare upload det


Svar #6
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

Jeg håber det er sådan du mener.  

jeg har lavet det med paint, så lige så snart du siger at det er rigtig så laver jeg det i hæftet.

Vedhæftet fil:CIMG6590.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2009 af kieslich (Slettet)

Nemlig, og som du kan se er det kun trekanten i midten der har alle tre farver. Trekanten er altså den søgte punktmængde.


Svar #8
26. april 2009 af Abdul G (Slettet)

tusind tak for en stor hjælp mester....;-)


Skriv et svar til: En lille opgave,,hjælp hurtigt tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.