Matematik

bestem k i en tredjegradspolynomium

26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har en funktion som er bestemt ved

f(x) = x3 + 6x2 + k

jeg skal bestemme k, således grafen for f har to skæringspunkter med førsteaksen.

hvordan gør jeg det?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Isomorphician

Det kræver at ét af ekstremumspunkterne tangerer x-aksen.


Svar #2
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jamen hvad skal jeg gøre?
skal jeg diff den? og sætte den lig med nul?


Svar #3
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

er der nogen som kan hjælpe mig? den er meget svær.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af Isomorphician

f(x) = x3 + 6x2 + k  => f'(x) = 3x2 + 12x

For at finde ekstrema sættes f'(x) = 0:

3x2 + 12x = 0 <=>

3x(x + 4) = 0 <=>

x = 0  v  x + 4 = 0 <=>

x = 0  v  x = -4

Du skal nu løse f(0) = 0 og f(-4) = 0, og isolere k i begge tilfælde.


Svar #5
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har isoleret k i begge tilfælde og får k til at være 0 og -160.

hvad kan jeg bruge dette til? er det mit resultat? jeg skal illusterer dette på en graf, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af Isomorphician

-160 er ikke korrekt.

De to resultater du får er de værdier for k der opfylder opgavens ordlyd.


Svar #7
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

det var da mærkeligt. det kan være jeg sætter 4 og 0 ind i den forkerte ligning. skal jeg sætte tallene ind i  f(x) eller f'(x)?


Svar #8
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

k er -32 ?


Svar #9
26. april 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg forstår opgaven nu, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: bestem k i en tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.