Matematik

vinkel

26. april 2009 af Mette12 (Slettet)

Hej

Jeg skal løse en opgave vha. snels lov:

n1*sin(indfaldsvinkel)=n2*(sin(brydningsvinkel)   <--- formlen

hvor n1 og n2 er brydningsindeks

I opgaven har jeg så sat værdierne ind i formlen og skal finde brydningsvinklen:

1*sin(28)=1,33*sin(brydningvinkel)

Hvordan får jeg sin(brydningvinkel) til at stå alene - jeg ved at resultatet bliver 20,7 grader

Det haster virkelig


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Divider med 1,33 på hver side.


Svar #2
26. april 2009 af Mette12 (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt

se vedhæftet

Vedhæftet fil:studi.doc

Svar #3
26. april 2009 af Mette12 (Slettet)

altså jeg har prøvet at lave det på mathcad


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#2+3: lav det i hånden i stedet for.

Divider på hver side med 1,33. Tag herefter arcsin = sin-1 på hver side.


Svar #5
26. april 2009 af Mette12 (Slettet)

På venstre side får jeg det ti 20,6700

men hvordan kan jeg divider på højre side når sin(brydningsvinkel) er ukendt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: 1*sin(28) = sin(28) = 1,33*sin(b) =>

sin(28)/1,33 = sin(b) => arcsin(sin(28)/1,33) = b.


Svar #7
26. april 2009 af Mette12 (Slettet)

Ok..

Har fået det på lommeregner nu..

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.