Matematik

bestem integralet

26. april 2009 af Nanna Justesen (Slettet)

Har brug for hjælp til opgave 5 i prøven uden hjælpemidler:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF07/Eksamen/Opgaver/070530_opgave_stx_071_matB.ashx

Jeg har prøvet at løse den sådan her:

Integraltegn, 1, 0 (2x^3 + e^x) dx = 1^2 - 0 ^2 = 1- 0 = 1

F(x)^2

F(1) = 1^2

F(0) = 0 ^2

Men tvivler på at det er rigtigt, og mangler også e ^ x ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af Thraundil (Slettet)

Det er et integral over en sum, så du kan dele den op i to integraler.

2x3 har stamfunktion x4 / 2, og ex har stamfunktion ex.

Sættes grænserne ind: (14 / 2 + e1) - (04 / 2 + e0) = ½ + e - 1= e - ½.

P.S. du kan indsætte integraltegn ved at klikke på Ω-tegnet her i menuen :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2009 af NejTilSvampe

∫(2x^3+e^x)dx = (2/4)x^4 + e^x + C

 ∫01f(x)dx = F(1) - F(0)

F(1) - F(0) = 2/4 + e - 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Løs det først som et ubestemt integrale og derefter sætter du grænserne ind.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. april 2009 af mathon

01∫ (2x3 + ex)dx = [(1/2)x4 + ex]01


Skriv et svar til: bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.