Matematik

Hjælp, Deadline om 1 time.

27. april 2009 af 2008e18 (Slettet)

Hey all.

Jeg har en matematik aflevering der skal afleveres om 1 godt og vel en time, og jeg er en nød til matematik. Vi skal svare kort på nogle spørgsmål

Manglede at besvare følgende:

Forklar betydningen af a og b i ligningen y = b x ax samt for, hvordan man kan finde a og b ud fra de 2 punkter.?

Hvad er forskellen på absolut og relativ tilvækst

Please hjælp guys


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af niicki (Slettet)

Er det i diff ligninger du arbejder??


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af dnadan (Slettet)

Er det gange i mellem eller x?

Såfremt det er eksponentielvækst:


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af mathon

y = b*ax

b er begyndelsesværdien (for x = 0), da yo = b*a0 = b*1 = b
a er fremskrivningsfaktoren

.........
gennem to punkter P1(x1,y1) og P2(x2,y2)

opskriv y = b*ax to gange og indsæt de to punkters koordinater

y2 = b*ax2
y1 = b*ax1                         divider øverste ligning med nederste

(y2/y1) = ax2-x1                  opløft i 1/(x2-x1)

a = (y2/y1)1/(x2-x1)
 

b = y1/ax1 = y2/ax2

........
absolut og relativ tilvækst

absolut tilvækst = Δx = (x - xo)
relativ tilvækst = Δx/xo
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

b er begyndelsesværdien, a er fremskrivningsfaktoren, a = 1 + r, hvor r er vækstraten.

stiger noget fra y0 til y er den absolutte vækst: y - y0, og den relative (y - y0)/y0.


Svar #5
27. april 2009 af 2008e18 (Slettet)

Mathon er dette svaret på mit andet spørgsmål

absolut og relativ tilvækst

absolut tilvækst = Δx = (x - xo)
relativ tilvækst = Δx/xo
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2009 af mathon

Ja

absolut tilvækst = Δx = (x - xo)       differensen mellem slutværdi og begyndelsesværdi
relativ tilvækst = Δx/xo                  differensen i relation til begyndelsesværdien


Svar #7
27. april 2009 af 2008e18 (Slettet)

Tak babz :D


Skriv et svar til: Hjælp, Deadline om 1 time.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.