Matematik

Opgave omkring maksimum

27. april 2009 af biqqu (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=5x-ex, -4<x<8

Find funktionens maksimum..

Jeg ginder f'(x)=5-ex, derefter f'(x)=0

Solver og får: x=ln(5)

Hvad skal jeg nu gøre, stinker til monotoni..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Indsæt din x-værdi for dit maksimum i f(x) og så ved du hvad maksimum er.


Svar #2
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

og hvad er mine x-værdier for mit maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

 ln(5)


Svar #4
27. april 2009 af biqqu (Slettet)

så hedder den: f'(ln(5))=5-eln(x) ??


Skriv et svar til: Opgave omkring maksimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.