Kemi

red mig (kemi)!!!!!!

27. april 2009 af cicis (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave i kemi

fe^2+  (+)  MnO^-og et lille 4 tal for neden --> fe^3+ (+) Mn^2+

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af mathon

...brug oxidationstrin


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2009 af mathon

+2              +7                   +3               +2
Fe2+    +     Mn04-       →     Fe3+    +      Mn2+                        i surt miljø 


Svar #3
27. april 2009 af cicis (Slettet)

okay men hvordan fant du fremt til det tal ? fordi det forstår jeg ikk helt

+2                         +7                           +3                        +2
Fe2+     +           Mn04-            →       Fe3+        +           Mn2+


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2009 af mathon

OT for en ion er lig med dens ladning regnet med fortegn
dvs
OT(Fe2+) = +2       OT(Fe3+) = +3         OT(Mn2+) = +2

summen af oxidationstrinene i et molekyles grundstofatomer er lig med molekylets ydre ladning regnet med fortegn:

OT(O) = -2 pr. definition
så for
MnO4- har du

OT(Mn) + 4*(-2) = -1
hvoraf
OT(Mn) = -1 + 8 = +7


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2009 af mathon

5Fe2+   +   MnO4-     →     5Fe3+    +    Mn2+           ladningen afstemmes med med 8 H+
                                                                         på venstre side


5Fe2+ +  MnO4- +  8H+  →  5Fe3+  +   Mn2+               hydrogen afstemmes med 4H2O     
                                                                         på højre side

5Fe2+ + MnO4- + 8H+ → 5Fe3+ + Mn2+ + 4H2O          oxygen stemmer      


Skriv et svar til: red mig (kemi)!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.