Matematik

En funktion

27. april 2009 af jwan20 (Slettet)

En funktion f er bestemt ved f(x)=e2x-4x  ,  xER 

a) Skitser grafen for f, og benyt differentialregning til at argumentere for grafens forløb.

Jeg har differentiet den på TI-89 og fået x= 0,35

f'(0) = -2 og f'(1)=10,78, så monotoniforhold er:

]uendelig; 0,35] er funktionen faldende

[0,35; uendelig[ funktionen er voksende.

Grafen rammer ikke x-aksen, men kun i y-aksen.

(Er det nok, el. hvad mere skal jeg gøre?)

b) Bestem de c, hvor ligningen f(x)=c har to løsninger

Hvordan gør jeg. Fortår ikke hvordan jeg gør.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

a) du kunne nævne minimumspunktet (0,35; f(0,35)).

b) se på grafen. den vandrette linje Y = c skærer din graf to steder, men kun når c > f(0,35) = minimumsværdien.


Skriv et svar til: En funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.