Matematik

Almindelige potensregler ved differentiation

28. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

Hej med jer,

er følgende korrekt?

f(x) = 3√x * sin(x)

med 3√x vælger jeg at lave det om til x1/3

f(x) =  x1/3 * sin(x)

og iflg produkt reglen f' * g + f * g' så;  

f'(x) = 1/3x-2/3 * sin(x) + x1/3 * cos(x)

kan man så gøre mere? kan man omskrive 1/3x-2/3 eller er jeg helt forkert på den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2009 af mathon

evt.

(1/3)x-2/3 * sin(x) + x1/3 * cos(x) = (1/3)x-1/3(x-1/3 + 3x2/3*cos(x))


Svar #2
28. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

 tak! 


Skriv et svar til: Almindelige potensregler ved differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.