Matematik
En firkant forlænges...
25. november 2004 af
Arkanoid (Slettet)
Hej
Nogle der kan være behjælpeige med følgende opgave:
http://ossowicki.com/mat/mat09-2.png
Den indeholder en tegning, derfor har jeg linket til et screenshot af den
---
Arkanoid
Nogle der kan være behjælpeige med følgende opgave:
http://ossowicki.com/mat/mat09-2.png
Den indeholder en tegning, derfor har jeg linket til et screenshot af den
---
Arkanoid
Svar #1
25. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Kald sidelængderne i rektangel ABCD for hhv. x og y og opstil to ligninger til beregning af arealerne af ABCD hhv. EFGH. Derefter skulle opgaven være løst.
//Singularity
//Singularity
Svar #2
25. november 2004 af JulieJense (Slettet)
Det er en opgave, hvor du bl.a. skal bruge dit trekantsberegning. Du ved hvordan du kan finde arealet udfra almindelig arealberegning af firkanter. Nogle af leddende kan du så erstatte. F.eks. GH, der jo også kan beregnes således:
DH/GH=cos(H) dvs. GH=cos(H)*DH
osv. prøv dig lidt frem og du finder resultatet.
DH/GH=cos(H) dvs. GH=cos(H)*DH
osv. prøv dig lidt frem og du finder resultatet.
Svar #3
25. november 2004 af Lurch (Slettet)
hvis du vil slippe for trigonometri, kan du regne på arealerne i små bider
kald AB=x og AD=y
arealet af det lille retangel er så xy
arealet af det store parallellogram er summen af de 4 trekanter og det lille retangel
kald AB=x og AD=y
arealet af det lille retangel er så xy
arealet af det store parallellogram er summen af de 4 trekanter og det lille retangel
Skriv et svar til: En firkant forlænges...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
