Matematik

bestem ligning for tangent

28. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og går gennem punktet P(0,2).

a) bestem en ligning for tangenten til cirklen i punktet P

hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 bestem hældningen af den linie der går gennem C og P, kald denne c. Hvis tangenten har ligningen y=ax+b, så er a*c=-1 ... hvoraf du kan bestemme a og derefter bruge P til at bestemme b


Svar #2
28. april 2009 af mathiasjacobsen (Slettet)

okay men hvordan bestemmer jeg b ved brug af P


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

... af P ved du at 2=a*0+b (fordi tangenten går gennem P(0,2))

.... okay ser lige at, du behøver ikke at kende a for at kunne bestemme b :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. april 2009 af mathon

lær dig
at
cirklen
(x-c1)2 + (y-c2)2 = r2      

i cirkelpunktet P(xo,yo)
har tangentligningen

(xo-c1)(x-c1) + (yo-c2)(y-c2) = r2


Skriv et svar til: bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.