Matematik

Ligning

28. april 2009 af Quijote (Slettet)

Hvordan løser jeg:

Cos((x-π)/2) = 0

?

mathcad giver mig 0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 sæt y=(x-π)/2 og kig på enhedscirklen ... for hvilke y giver cos(y)=0 ... hint der er mere end en løsning!


Svar #2
28. april 2009 af Quijote (Slettet)

Åhh nej, ik' enhedscirklen.

Nu har jeg lige fået styr på det med sin og 2*pi og radianer.

Hvordan gøres det med cos?

Det er under monotoniforhold jeg har differentieret 2*sin((x-π)/2) + 2 og fået Cos((x-π)/2) = 0 .....


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. april 2009 af NejTilSvampe

cos(½pi)=0 || cos(1,5*pi)=0


Svar #4
28. april 2009 af Quijote (Slettet)

# 3 Hvad vil det sige ?


Svar #5
28. april 2009 af Quijote (Slettet)

Hvordan får du 1,5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. april 2009 af mathon

hjælpere kan konsultere
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=674200


Svar #7
29. april 2009 af Quijote (Slettet)

# 3 Ja tak. Det ville være godt :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2009 af mathon

se på enhedscirklen

cos(π/2) = cos(3(π/2)) = 0


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.