Matematik

Opsparingsformlen som eksempel på induktiv og deduktiv bevis

30. april 2009 af MiiG? (Slettet)

Som overskriften lyder skal jeg bruge opsparingsformlen som eksempel på induktiv- og deduktiv-bevis type, men jeg ved simpelthen ikke hvordan dette udføres. (Det er til et oplæg på mat. B)

An = y* (((1+r)^n)-1)/(r)

Skal kunne holde oplæg i morgen, så hurtig hjælp ville være dejligt ...


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af mathon

...summeret kvotientrække...


Svar #2
30. april 2009 af MiiG? (Slettet)

det siger mig ingenting ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2009 af mathon

kvotientrække

1, q, q2, q3, q4,................................................,qn-1

hver tal divideret med det foregående er lig med q
som kaldes kvotienten

summen af de n led kaldes Sn

Sn = 1 + q + q2 +  q3 + q4 + .............................................+ qn-1

q*Sn = q + q2 + q3 + q4 + q5 + .............................................+ qn       øverste ligning
                                                                                                     trækkes fra
                                                                                                     nederste

qSn - Sn = qn - 1
(q-1)Sn = qn - 1
og

                                               Sn = (qn - 1)/(q-1)

...............
specifikt
når q = (1+r)
og

a + a(1+r) + a(1+r)2 + a(1+r)3 + ................................. a(1+r)n-1

fås

Sn = a((1+r)n - 1)/r   eller skrevet

An = a/r((1+r)n - 1)  som er opsparingsformlen
opgjort umiddlebart efter sidste a-indsættelse


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. maj 2009 af mathon

umiddlebart  → umiddelbart


Svar #5
02. maj 2009 af MiiG? (Slettet)

tak :-D


Skriv et svar til: Opsparingsformlen som eksempel på induktiv og deduktiv bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.