Matematik

løse ligninger for regneforskrifter?

30. april 2009 af AlohaAloha (Slettet)

Hej allesammen :)

Opgaven hedder: "funktionerne f og g har regneforskrifterne f(x) = 2x + 5 og g(x) = -3x + 1. Løs ligningerne: 1) f+g)(x) = f(x)...."

Ville blive meget glad hvis der var nogen, der kunne hjælpe mig med i hvert fald den her første opgave, for er rimelig lost! Forstår ikke hvordan jeg skal regne det ud... Facitlisten siger 1/3, skal det lige siges :)

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2009 af morell18 (Slettet)

du sætter bare udtrykene lig med hinanden og løser dem med hensyn til x

altså:

2x+5=-3x+1

2x+5+3x=-3x+3x+1

5x+5=1

5x+5-5=1-5

5x=-4

5x/5=-4/5

x=-0,80


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis der står f(x) + g(x) = f(x)  ⇔ g(x) = 0  ⇔  -3x + 1 = 0  ⇔  x = 1/3


Svar #3
30. april 2009 af AlohaAloha (Slettet)

ja, jeg glemte lige den ene parantes, kan jeg se :/

Okay, men tusind tak for hjælpen - det er jo slet ikke svært, så det er rigtig dejligt :D


Skriv et svar til: løse ligninger for regneforskrifter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.