Almen studieforberedelse (AT)

AT mundtlig årsprøve

02. maj 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg vil gerne spørge nogle af dem der allerede har været oppe til en AT-årsprøve eller eksamen.

Hvordan starter man, og hvad skal man starte med at sige? Skal der være noget indledning, eller skal man nævne problemformuleringen???

Håber der er nogen der vil svare!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af sls91 (Slettet)

En lille indledning ville nok være en god idé - ikke for lang, du skal huske på at dem du sidder overfor har læst din synopsis, så det vil være kedeligt (og "forkert") med en genfortælling af den.

Før eksamen er det en god idé at lave et nyttig talepapir, hvor du har det væsentlige stående. Træk de vigtigste ting ud af din synopsis og brug det til eksamen som grundlag, arbejd videre ud fra det.

Husk kom godt omkring, men hold alligevel fokus. Med det mener jeg, at du skal vide noglelunde hvor længe du bruger på hvad så du ikke snakker for længe om noget der egentlig bare skal føre hen til det vigtige.

Metoder og andet af den slags er guf for lærerne / censor, da det jo i bund og grund er hvad AT går ud på, at vide hvordan to / tre fag kan arbejde sammen om at få belyst et emne.

Et emne som f.eks. grauballemanden. Her skal vi bruge fysik for at vise hvordan vi har lavet forsøg og observeret hvor gammel grauballemanden er.

Herfra kan vi så gå videre ind i historie og sige, hvis grauballemanden er fra så længe siden, hvordan var tiden så den gang - her kan vi så finde en teori om hvorfor han blev slået ihjel / døde.

Sidst men ikke mindst kunne man få kemi ind over - og sige hvordan ph'en skulle være i mosen siden liget er så velbevaret.

Arbejd grundigt med dit emne.

Heldoglykke


Skriv et svar til: AT mundtlig årsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.