Matematik

Ligning til xy-planet

02. maj 2009 af Williamsun (Slettet)

Jeg vil bestemme ligningen for xy-planet i et rumligt koordinatsystem.

Jeg ved at en normalvektor til planet er n=(0;0;1), og jeg kender origo som et punkt O(0;0;0).

Så indsætter jeg det i ligningen for et plan:

0(x-0)+0(y-0)+1(z-0)=0

z=0

Kan dette virkelig passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af peter lind

Det er helt korrekt. Hvis du lavede en tegning, kan det endda ses uden nogen regning overhovedet.


Skriv et svar til: Ligning til xy-planet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.