Matematik

Endnu en :-(

03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

En person skyder mod en skive, hvor der ved hvert skud er mulighed for at ramme plet (P) og ikke ramme plet (F); skuddene er indbyrdes uafhængige. Sandsynligheden for plet er 30%. Beregn sandsynligheden for, at resultatet ved de 7 første skud er

a) FFPFPFF

b) PFFPFPP

Beregn derefter sandsynligheden for, at serien resulterer i 2 gange plet og 5 gange ikke-plet.

Vil lige sige at det nok er den sværste opgave jeg har skulle løse indenfor sandsynlighedsregning, så help is appreciated, a lot! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#0 til første del skal du udnytte at skuddene er indbyrdes uafhængige ... til den næste finder du hvormange permuationer af 2xP og 5xF der er og udnytter a)


Svar #2
03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

Pas!? og permutationer? Lyder som biologi :-S


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#2 permutationer = ordnede delmængder ... altså på hvormange måder kan du skrive 2 P'er og 5 F'er


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2009 af Darwin (Slettet)

Ad a) 0.302·(1-0.30)7-2 = ...

Ad b) 0.304·(1-0.30)7-4 = ...

Ad c) 7!/((7-2)!·2!)·0.302·(1-0.30)5 = ...


Svar #5
03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

i min bog står der at formlen er K(n,r)·pr·(1-p)n-r

men du medtager ikke K(n, r)??


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#5 den bruges da osse i løsning af c) ...


Skriv et svar til: Endnu en :-(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.