Matematik

Ligninger

03. maj 2009 af Tingesten.xD (Slettet)

Er ikke så god til det med ligninger. :P

Jeg har lidt bøvl med de her to: 7x-2=x+22

Og: 5x=17

Tak på forhånd. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af kieslich (Slettet)

5x = 17  ⇔  5x/5 = 17/5  ⇔  x = 17/5.

den første læg 2 til på begge sider, træk x fra på begge sider, divider på begge sider med det tal som står foran x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2009 af weee (Slettet)

i den første ligning skal du samle x'erne på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side:

7x-x=22+2

6x=24

x=24/6

x= 4

i den anden ligning skal du isolere x, ved at dividere 5 ned under 17:

x=17/5

x= 3,4


Svar #3
03. maj 2009 af Tingesten.xD (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2009 af NejTilSvampe

 7x-2=x+22

7x=x+24

6x=24

x=24/6=4


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Her får du løsningen af den første opgave med lidt forklaring

7x-2=x+22 

værdien på de to sider af = er lige store.

Det skal de blive ved med at være.

Du må lægge lige meget til på begge sider,

trække lige meget fra,

gange eller dividere med samme tal på begge sider.

7x - 2 = x + 22       (trækkesr x fra på begge sider fås)

7x - 2 - x = x + 22 - x (reducerer/samler )

6x - 2 = 22                   (lægger 2 til)

6x - 2 + 2 = 22 + 2      (reducerer)

6x = 24                        (deler med 6)

6x / 6 = 24 / 6              (reducerer)

x = 4

Prøve/Kontrol

Værdien på de to sider beregnes hver for sig

x=4 sættes ind

højre side

7x - 2=

7*4-2=28-2 = 26

venstre side

x + 22 = 4 + 22 = 26  Prøven stemmer

Du skal få samme resultat på begge sider, eller har du lavet et eller andet galt

Og: 5x=17


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.