Matematik

Hjælp til at opstille en funktion for henfald

04. maj 2009 af Ambs

 Hej

Er i gang med en opgave vedrørende henfald af Strontium-90, der er jeg gået ud fra en halveringsti på 28,79 år, og brugt denne ligning: 1 * ( 1 + r ) ^ 28,79 = ½ - Efter at have isoleret r har jeg fået den til  r = -0,024.

Mængden af Strontium-90 skal jeg selv bestemme. Nu er mit spørgsmål så, hvordan opstiller funktionen, så jeg kan tegne den ind i et koordinatsystem?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

                                                m(t) = mo*0,976212t


Svar #2
04. maj 2009 af Ambs

 Tak for svaret, men jeg tror jeg er nød til at få det skåret lidt mere ud i pap.

Hvor har du de 0,976212 fra?

Står mo for massen eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af mathon

mo er massen til tiden t = 0

0,976212 = 1 - 0,023788


Svar #4
04. maj 2009 af Ambs

 Fantastisk, mange tak for svaret!


Skriv et svar til: Hjælp til at opstille en funktion for henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.