Matematik

omskrivning af ligning

05. maj 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Funktionen f er givet ved

f(x) = (1 - √x)  /  (1 - x)

vis at  (1 - √x) / (1 - x) = 1 / 1 + √x  og udnyt dette til at bestemme lim f(x)    x → uendelig

Uden brug af lommeregner.

Er der nogen som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Omskriv nævner til et produkt af en sum og en differens. Så kan du forkorte.


Svar #2
05. maj 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Og på dansk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af keg (Slettet)

forlæng tæller og nævner (1+√x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/168582


Svar #5
05. maj 2009 af KeNn1997 (Slettet)

Tak, men hvad så med lim f(x) for x→1, kan se jeg har skrevet forkert i toppen, bliver det så bare en halv?

når x → 1 bliver det vel =  1 / (1 + √1) = ½


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af mathon

Ja


Skriv et svar til: omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.