Matematik

Løsning af ligning 2

05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

4x2-12x+9 = (2x+3)2

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få isoleret x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af NejTilSvampe

x=0

der findes ingen andre løsninger. 

(2x+3)^2=4x^2+12x+9

4x^2-12x+9=4x^2+12x+9

-12x+9=12x+9

0=24x

x=24/0 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Udregn parantesen og få derefter alt over på den ene side af lighedstegnet. Så skulle du gerne have en andengradsligning i x, som du kan løse.

Edit: Det viser sig, at det ikke er nogen andengradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af NejTilSvampe

 Din ligning er sådan set bare (2x-3)^2=(2x+3)^2  og det kan kun være sandt når x er 0


Svar #4
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, mange tak :)


Svar #5
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

men hvis jeg så vil løse ligningen ved hjælpe af denne formel

(2x+3)2 = (2x+3)2

Hvordan gør jeg så det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Der skal være et minus i den første parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2009 af NejTilSvampe

#5 - i den ligning dér, vil x have en løsning for ALLE de tal du kan forstille dig, og lidt til. 

Altså det kan ikke være den opgave du har fået for!


Svar #8
05. maj 2009 af xchristiinex (Slettet)

Min opgave lyder:

omskriv 4x2-12x+9 til formen (ax+b)2

= (2x+3)2

Bestem ud fra omskrivningen løsningen til ligningen 4x2-12x+9


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2009 af NejTilSvampe

 okay 4x^2-12x+9 = (2x-3)^2        står der så du skal sætte den lig med (2x+3)^2  ???  for så er løsningen x=0

det er en sær opgave :P


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2009 af mathon

(2x-3)2 = (2(x-(3/2))2 = 4(x-(3/2))2 = 0


Skriv et svar til: Løsning af ligning 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.