Fysik
En lille fysik opgave..
28. november 2004 af
jamill@ (Slettet)
Hej jeg sidder med en opgave, som jeg ikke lige rigtig kan finde ud af.. Opgaven lyder således:
Angiv den energi, der er nødvendig for at ionisere et brintatom i den næstlaveste enerfitilstand.
Angiv den energi, der er nødvendig for at ionisere et brintatom i den næstlaveste enerfitilstand.
Svar #2
28. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Her er et par hints:
Energiniveauerne for de stationære tilstande af H-atomet er
E = -hcR/(n^2), n = 1,2,3,....
hvor h er Planckkonstanten, c er lysets fart, og R er Rydbergkonstanten.
Næstlaveste energitilstand for et hydrogenatom er tilstanden svarende til n=2.
//Singularity
Energiniveauerne for de stationære tilstande af H-atomet er
E = -hcR/(n^2), n = 1,2,3,....
hvor h er Planckkonstanten, c er lysets fart, og R er Rydbergkonstanten.
Næstlaveste energitilstand for et hydrogenatom er tilstanden svarende til n=2.
//Singularity
Skriv et svar til: En lille fysik opgave..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
