Matematik

integration ved sub

07. maj 2009 af gammelfar22 (Slettet)

Sidder med noget integration ved substitution og der er to jeg ikke kan løse:

∫((√x)-1)/2x dx

og

∫(3-2*√x)/x^2 dx

kan ikke se hvordan det kan lade sig gøre. Har prøvet x^(1/2) bl.a. men det vil ikke rigtigt som jeg vil :)

håber nogle vil hjælpe :)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af eightx2 (Slettet)

1) Mener du sqrt(x-1)/(2x)?

Nevermind, har set du har rettet nu.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2009 af kieslich (Slettet)

sikker på du skal bruge substition? det er nemmere uden.


Svar #3
07. maj 2009 af gammelfar22 (Slettet)

ja opgaven ligger i hvert fald op til det. Har siddet og lavet et par ark med ligende opgaver, men de to ville bare ikke. Så hvis du kan løse dem ved sub må du meget gerne vise mig det :)

uden ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Split op i to brøker og reducer, herefter integreres på normalvis. Der er ingen grund til at benytte substitution, når der er en lettere vej :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

∫((√x)-1)/2x dx =

1/2*∫(1/x^(1/2)) - (1/x) dx =

1/2*∫(x^(-1/2)) - (1/x) dx =

(1/2)*(2*x^(1/2)-ln(|x|))


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. maj 2009 af dnadan (Slettet)

+ integrationskonstanten, k.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

jeg undskylder det var utilstedeligt ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Det er jo kun en mindre fejl :-)

Dem laver vi alle en del af, især hvis man er meget meget træt ;-D


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2009 af mathon

∫(3-2*√x)/x2 dx

se
http://peecee.dk/upload/view/168988


Skriv et svar til: integration ved sub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.