Matematik

Differentiere e^kx og ln(x)

07. maj 2009 af kolusbonus (Slettet)

Hej,

Jeg skal til skriftlig eksamen i matematik på b-niveau på mandag, og skal i den forbindelse kunne differentiere polynomier, potensfunktioner, e^kx og ln(x). Problemet er bare, at jeg ikke kan huske, hvordan man differentierer e^kx og ln(x) - er der nogen, der kan hjælpe?

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af 42earth2 (Slettet)

(ekx)' = k*ekx

(ln(x))' = 1/x


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. maj 2009 af Jessica1

e^kx differentieret er k*ekx

og ln(x) er 1/x


Svar #3
07. maj 2009 af kolusbonus (Slettet)

Okay, tusind tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

undersøg hellere hvorfor det forholder sig sådan :) så vil du med garenti huske det bedre.

e^kx er jo i virkeligheden en sammensat funktion.  Hvordan differ man en sammensat funktion :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2009 af 2803Freja (Slettet)

(e^kx)'=(kx)'*e^kx dvs. du differentierer eksponenten og sætter det ned foran, samtidigt med at det hele bliver stående som eksponent


Skriv et svar til: Differentiere e^kx og ln(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.