Kemi

densitet

07. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

Jeg har helt glemt hvad densitet er, og hvordan man beregner det. Er der nogen der vil forklare det?

Jeg har en opløsning med en masseprocent af NaCl på 26%. jeg tager derefter 25 ml af opløsningen, vejer den og den vejer 29,93 g. nu skal jeg regne densiteten og derefter stofmængdekoncentrationen, er der nogen der ved hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af mathon

densitet = massefylde = (29,93 g)/(25 mL) = 1,1972 g/mL

n(NaCl) = 0,26*(29,93 g)/(58,45 g/mol) = 0,133136 mol

c(NaCl) = (0,133136 mol)/(0,025 L) ≈ 5,3 M


Svar #2
08. maj 2009 af Destiny hope (Slettet)

tusind tak, du har lige reddet mit liv!


Skriv et svar til: densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.