Kemi

AKUT HJÆLP!! om densitet og ethanol-indhold

07. maj 2009 af SkaarupxD (Slettet)

Hej alle

Sidder her med en kemirapport og har brug for hjælp.

først har vi lavet et forsøg hvos vi destilerede en cider. derefter skulle vi veje et pyknometer med demineraliseret vand og derefter med destilatet. Fordi der er anvendt et pyknometer har både vandet og den destilerede cider samme volumen.Hvordan bestemmer jeg nu densiteten?

Jeg ved at:   

massen af vandet er 21,674 g u/pyknometer

massen af opløsningen(destileret cider) er 25,386 g u/pyknometer

Når den så er fundet, hvordan bestemmer jeg så ethanolindholdet?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af Thraundil (Slettet)

Det er ikke så svært, du skal bare tænke i enheder :)

Du ved vand har densiteten 1 g/ml ved standardbetingelser. Massen af vandet er 21,674 g, altså må Vvand = Vpyknometer = 21,674 ml.

Du ved Vcider = Vpyknometer, og du kender massen af den destillerede cider:

Densitet ρcider = 25,386 g / 21,674 ml = 1,171 g / ml

ρ udtales rho og er symbol for densitet bare lige for at udklare :)

Men dertil skal så knyttes en lille kommentar, er du sikker på det er de rigtige tal du har der? For ethanol har en lavere densitet end vand, og når man blander de to væsker bør man også få en densitet lavere end vands, så det undrer mig lidt.

Ethanolindholdet må du udregne med købmandsregning efter du har tjekket dine tal.


Svar #2
08. maj 2009 af SkaarupxD (Slettet)

okay, jeg har fået nogle andre tal nu

nemlig at:

massen af vandet: 24,961 mL

massen af cider 24,673 g.

så beregner jeg d = 24,673 g / 24,961  mL = 0.9885 g/mL

Jeg forstår stadig ikke hvordan jeg så skal beregne ethanolindholdet ??


Skriv et svar til: AKUT HJÆLP!! om densitet og ethanol-indhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.