Matematik

opstil en diff.lign

08. maj 2009 af bebz (Slettet)

Spørgsmålet lyder:

I en model er antallet P af individer i en bestemt population en funktion af tiden t(måly i døgn). Den hastighed, hvormed P vokser til tidspunktet t, er proportional med produktet af antallet af individer til tidspunktet t og forskellen mellem 2600 og antallet af individer til tidspunktet t. Det oplyses, at væksthastigheden er 10, når der er 100 individer i populationen.

a) opskriv en differentialligning, som P må opfylde

P'(t)=k*p(t)(2600-p(t))

P'(t)10 og P(t)=100

Og så ved jeg ikke hvordan jeg skal komme videre,,. skal jeg bruge deSolve??

(Jeg har voyage 200)

Hvis ja, er der så en der vil fortælle mig hvordan..kan nemlig ikke huske helt

tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Først kan du finde k da P'(t) = 10 når P(t) = 100, idet 10 = k*100*(2600 - 100).

På en TI89 bruges   desolve(y' = k*y*(2600 - y),x,y)


Skriv et svar til: opstil en diff.lign

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.